Asjatundja annab nõu: värvikombinatsioon, mis ei tule magamistoas kõne allagi

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamistuba.
Magamistuba. Foto: Pexels / CC0 Licence

Inglismaa üks mõjukamaid värvieksperte Karen Haller annab magamistoa värvide osas nõu.

Magamistoa värvivalik sõltub vägagi palju inimesest ning tema olemusest. Ühte tõmbab värvikirevate lahenduste poole, teine hoiab jällegi monokroomse minimalismi ligi.

Kuna aga värvid mõjutavad meeleolu, mis toas viibides tekib, soovitab inglise värviekspert Karen Haller eeskätt kollastest toonidest suure ringiga mööda minna. Kollane värv võib nimelt inimesed närvilisemaks muuta ning väikestes ruumides lausa pealetükkivana tunduda. Kõige suurema karuteene teevad inimesed Halleri sõnul endile aga siis, kui kombineerivad kollast ja musta omavahel.

«Vältige kollast. Pange tähele, mitte ükski hotell ei kasuta seda värvitooni. Kollane värv toob endaga uneprobleemid ning te ärkate ärritunult üles. Musta-kollase kombinatsioon vallandab seevastu meie ohuinstinktid ning oleme selle võrra altimad riidlema ning nääklustesse laskuma,» ütles Haller väljaandele idealhome.co.uk.

Selle asemel soovitab ekspert hoopis värve, mis stressitaset leevendavad: helesinist, pastelset roosat, helehalli või kasvõi rohelist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles