Sinu kodu veetorustik võib olla põhjuseks, miks su juuksed ilusad ei ole

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Paljud naised ja mehedki näevad väga palju vaeva, et juuksed kauniks saada. Ootamatult selgub aga, et põhjus, miks juuksed pole sellised nagu soovitud, võib peituda koduses veetorustikus. Eelkõige puudutab see blondipäiseid.

Blondidel inimestel, olgu nad sellised naturaalselt või värvimise teel, on tihti üks mure: juuksed kipuvad ligi võtma messingi varjundit. Selle vastu on leiutatud igasuguseid abinõusid, näiteks spetsiaalselt blondidele juustele mõeldud šampoonid, kuid sageli ei saa neist abi. 

Selgub aga, et ei maksaks imestada, et üldlevinud meetodid ei aita: nimelt rikub juukseid sageli hoopis vesi, mis läbi koduse veetorustiku dušši võttes juustesse jõuab. 

Kui tegemist on vanema torustikuga, on selle seintele settinud igasugu jama, mis pead pestes juukseid rikub. «Mineraalide sete vanemate majade torustikes on märkimisväärne. Blondide inimeste puhul hakkab see ka nende juuksevärvi mõjutama,» ütleb juuksehooldusvahendeid tootva ettevõtte Bumble and Bumble värvispetsialist.

Sellise sette tulemusel võivad juuksed lõpuks isegi roheka varjundi võtta. Sama kinnitab ka Chuck White, kes töötab kütte- ja veesüsteemidega tegelevas ettevõttes. «Päris seda, kas selline vesi blondid juuksed roheliseks muudab, ma öelda ei oska, aga kõlab loogiliselt ja usutavalt küll,» sõnab ta.

Õnneks saab selle mure vastu ka võidelda - reeglina kasutatakse erinevaid filtrisüsteeme. Enamik neist ühendatakse otse dušiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles