Fotod: kolm jõuluks rumalalt ehitud kodu, mis omanikule jama kaela tõid

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukaunistused.
Jõulukaunistused. Foto: Danny Lawson / PA Wire/Scanpix

Päris nii see pole, et ehin oma kodu, kuidas tahan, ja kellelgi pole midagi öelda. Need kolm kodu on suurepäraseks tõestuseks sellest, et liiga üle piiri ka minna ei maksa, muidu on jama majas.

1. Kaunistus, mis tõi kaasa hädaabikõned

Texase koduomanik Chris Heerlein otsustas hiljuti, et väga lahe oleks täiustada oma jõulutulede väljapanekut inimsuuruses nukuga, et jätta muljet justkui oleks tulede ülesriputaja redeli jalge alt kaotanud ja katuseserva külge rippu jäänud. Idees tõesti päris naljakas, eks? 

Paraku sai kogu installatsioon kokku nii veenev, et inimesed pidasid nukku elusolendiks ja hakkasid päästeametisse helistama. Peagi saabus sündmuskohale politsei, kes tuvastas, et tegu on valeväljakutsega. Koduomanikul tuli lisada väljapaneku juurde tekst: «Clark on osa meie jõuluväljapanekust, ärge palun helistage politseisse!»

2. Ära ürita kaunistuste pealt raha teha

Viimased 30 aastat on Phoenixi koduomanik Lee Sepanek ümbruskonda oma kaunite jõulutuledega vaimustanud. Kuna tohutu mass jõulutulesid lõi pere elektriarved lakke, üritas mees vähemalt osa rahast tagasi teenida ja hakkas maja ees kuuma kakaod ning küpsiseid müüma, et elektriarveid tasuda.

Läks küll aastaid aega, kuid eelmisel aastal keelasid linnavõimud Sepanekil müügitegevuse ära, sest tal pole kauplemisluba. Sissetulekuta ei saa mees endale aga pirakaid elektriarveid lubada ja niisiis võttis ta vastu otsuse aastakümnete pikkusest traditsioonist loobuda.

«Kohutavalt kahju on. Ostsin alles äsja uued tuled, need seisavad nüüd jõude,» avaldas mees pahameelt. Praegu üritab ta vajalikku raha GoFundMe lehel kokku saada: esialgu on sealtkaudu kogunenud 1220 dollarit vajaminevast 10 000. 

3. Püüa jääda sündsuse piiridesse

2016. aastal otsustas britt Steve McGawley oma Blackpooli kodu juures üles tõmmata hiiglasliku plinkiva peenise. Mitte eriti üllataval kombel ei pidanud mehe naabrid seda kuigi kauniks jõuludekoratsiooniks ja nii saabusidki üsna pea McGawley ukse taha politseinikud, kes käsikisd mehel dekoratsiooni maha võtta. 

Mees üritas kaubelda välja luba tuled lihtsalt välja lülitada, kuid võimuesindajad jäid endale kindlaks ja ütlesid, et sellest ei piisa. Asi läks nii kaugele, et mees arreteeriti. Pärast vabanemist oli ta asja tõsidusest siiski aru saanud ja korraldas oma jõulutuled ümber: seekord vormis ta neist sõna «vabandust».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles