NASA insener andis postisaadetistele hammast ihunud sulidele väärt õppetunni

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

NASA insener otsustas õigluse majja tuua ning postisaadetisi näpanud sulide kallal veidi vingerpussi teha.

Amazoni postisaadetist oodanud Mark Roberilt napsati postipakk päise päeva ajal ukse eest ära. Käed-jalad tööd täis politsei pidas juurdluse alustamist mõttetuks, niisiis otsustas NASA insener kurjategijatele ise koht kätte näidata.

«Inimene tunneb ennast sedalaadi olukordades teovõimetuna. Mina aga tundsin, et midagi tuleb ette võtta, et jultunud pikanäpumeestele koht kätte näidata,» ütles Rober väljaandele news.com.au.

Aastaid NASA palgal olnud mees meisterdas käesolevatest materjalidest ning isikliku nutikuse toel karbi, mis avanedes igasse maailmakaarde sädelevat pulbrit paiskab. Lisaks raskesti eemaldatavale sätendustele, on karbike varustatud haisupommiga, et pikanäpumeeste elu veelgi kurvemaks muuta.

Mehe sõnul kulus tal ühtekokku pool aastat stereotüübi valmistamiseks ning testimiseks. 

Seade on tõeliselt kõrgtehnoloogiline. Kasti sees on neli varjatud nutitelefoni, mis salvestavad pea iga nurga alt. Lisaks on seade varustatud GPS-i ja kiirendusmõõturiga, mis hakkab salvestama hetkel, mil karp ukseesise juurest eemale liigub.

Vaata valminud peibutuskarbi toimet allolevast videost lähemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles