Mis suunas puhuvad kinnisvaramaailma tuuled aastal 2019?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaramaailm kohtub uuel aastal senitundmatute millenniumilastega.
Kinnisvaramaailm kohtub uuel aastal senitundmatute millenniumilastega. Foto: Ehsan Ul Haq Ehsan / PantherMedia / Ehsan Ul Haq Ehsan/ Scanpix

Mujal maailmas toimuv jõuab ringiga, olgu see suur või väike, kuidagi ka meie laiuskraadidele - vaatame, mida põnevat või hirmuäratavat 2019. aasta kinnisvaramaailmas tuua võib.

Eesti kinnisvaraturg sõltub paljuski üleüldisest majanduskeskkonnast. Hinnad on küll kõrged, ent kvaliteet see-eest oluliselt parem, kui 10 aastat tagasi. Mida aga oodata uuelt aastaringilt? 

1. Soolased hinnad

Suur pakkumus ning tühjalt seisvad eluruumid üksinda ei suuda ruutmeetrihinda vähendada. Tuleval aastal võime lausa supelda põnevate kinnisvarapakkumiste seas, ent päris kukrut mööda need veel ei ole.

2. Eluruumide rohkus

Ehitustegevus on vilgas nii siin- kui sealpool ookeani. Uusarendusi kerkib kui seeni peale vihma ning turgu toitev vihmavaling ei pruugi veel niipea lõppeda, vahendab realtor.com. 

3. Millenniumilaste pealetulek

Kinnisvaraturul kinnitavad järgmisel aastal tugevalt kanda millenniumi- ehk Y-generatsioon, kelle sünniaasta jääb ajavahemikku 1980-2000. Millenniumilapsed on oma tulevase kodu suhtes pretensioonikad ning vankumatud - kinnisvaraturg ei pruugi sealjuures nende kõigutamatu meelekindlusega kooskõlas olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles