Enne ja pärast: 37 aastat väldanud remonditööd olid oma aega väärt

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Austraalias elaval abielupaaril kulus ühtekokku 37 aastat, et räämas maja võlu taas välja tuua.

Varajases nooruses leivad ühte kappi heitnud Terry and Helen Roebig tegid abiellumise järel midagi enneolematut – soetasid ajahambast puretud maja ning pühendasid suure osa oma elust selle taastamisele. 

Foto: realestate.com.au

Toona noorte vanematele pinnuks silmas olnud otsust ei ole aga kumbki Roebigidest tänase päevani kahetsema pidanud. «Mu isa ütles, et võin selle maja soetamise järel põlema panna. Kui ta vaid näeks seda nüüd,» ütles Helen Roebig väljaandele realestate.com.au. 

Foto: realestate.com.au

Nüüd, 37 aastat maja soetamisest, on asjalik abielupaar otsutanud eluga edasi minna ning anda uus võimalus veel ühele ajahambast puretud majale. Paralleelselt sellega on nad müüki paisanud ka oma 37 aastat remondis olnud maja. 

Foto: realestate.com.au

Soliidses eas paar märgib, et uus renoveerimisprojekt ei saa olema niivõrd aja- ja ressursimahukas, kui eelmine. Endisest kodust lahkuvad nad üpris raske südamega.

«Otsus tuli tõesti raskelt. See maja on olnud tohutult suur osa meie ja meie pere elust, ükskõik kui kohutavas seisus see ka polnud,» ütles Helen lisaks.

Foto: realestate.com.au

Renoveerimistöödest lähemalt: 

  • Maja soetamishind: 18 993 eurot.
  • Ajakulu: 4 aastat intensiivset renoveerimistööd ning 33 aastat tasapisi nokitsemist.
  • Kulu: üle 633 000 euro.
  • Maja turuväärtus täna: 950 000 – 1,26 miljonit eurot.

Pakkumise leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles