Fotod: Kalarannas otsib omanikku õdus kaminaga kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Tallinnas Kalarannas on müüa väga armas kaminaga kahetoaline korter, mis ideaalne inimesele, kes armastab skandinaavialikku sisekujundust ja puumajaromantikat.

1933. aastal ehitatud majas asuva kahetoalise korteri akendest avaneb osaliselt merevaade. 2016. aastal on maja renoveeritud, kuid säilinud on palju originaalelemente:  peegelvõlviga laed, originaaluksed, metlahh plaadid, kremoonid. Hoone kuulub Kultuurimälestiste registrisse.

Foto: city24.ee

Ligi 34-ruutmeetrine korter asub neljakorruselise maja esimesel korrusel vaadetega sisehoovi ja maja küljele. Korteri koosseisu kuulub esik, vannituba, avatud planeeringuga köök-elutuba ning magamistuba. Korteris on taastatud peegelvõlviga laed, säilitatud originaalne laudpõrand ja siseuksed.

Foto: city24.ee

Aknad on kaheraamsed kolmekordse klaasi ja kremoonidega ning uhked antiiksete regulaatorite ja ornamentidega malmradiaatorid Bohemian-R. Korteri välisuksed on kasutusel topeltuksena: sisemine originaal ning välimine müra- ja tulekindel stiililt ajastutruu uks heli summutamiseks.

Foto: city24.ee

Korteri sisekujundus on mõnusalt skandinaaviapärane, aga samas piisavalt tagasihoidlik, et uuel omanikul oleks võimalik see väheste vahenditega isikupäraseks koduks muuta.

Foto: city24.ee

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles