Tallinna ajalooliselt väga olulisele tänavale on kerkimas võimsad uusarendused (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike-Patarei tänavale kerkivad järgmise aasta lõpuks uued kortermajad.
Väike-Patarei tänavale kerkivad järgmise aasta lõpuks uued kortermajad. Foto: AS YIT Eesti

Väike-Patarei tänavale Kalamajja, kust sel suvel leiti Eesti arheoloogia ajaloo suurim keskaegne leiukogu, on kerkimas uued kortermajad.

Tallinnas Väike-Patarei 1/Jahu 6 paiknev ligi 7000-ruutmeetri suurune krunt sai tuntuks, kui sealt tänavu aprillikuus ehitustööde käigus keskaegsed aarded päevavalgele tulid. Nüüd on maatükile kerkimas uued privaatsed kolme- ja neljakorruselised korterelamud.

«Ajaloolist tausta väärtustades ehitame siia privaatsed kolme- ja neljakorruselised Mündriku korterelamud, milles on vaid 8-15 korterit. Tegemist on ostjate seas väga populaarse ja trendika Kalamaja piirkonnaga,» rääkis YIT Eesti juhatuse liige Margus Põim. Kokku on 7 hoonesse projekteeritud 94 ühe- kuni neljatoalist korterit.

Korraga käib nii kõigi seitsme kortermaja kui ka ühise mugava maa-aluse parklakorruse ehitamine. Kogu ehitusaja jooksul on leitud nii arheoloogidele kui ka ehitajatele sobiv töökorraldus, mille eest andis Muinsuskaitseamet eelmisel kuul YIT Eestile ka auhinna «Aasta leid 2018».

Mündriku kortermajad sobivad inimestele, kes hindavad ajalugu ja Kalamaja miljööd. Ka hoonete nimi viitab ajaloolisele taustale. Keskajal tegutsesid Kalamajas nimelt ettevõtlikud mündrikud, kes pidasid paadiliiklust mandri ja kaubalaevade vahel. Kalamajaliku õhkkonnaga hoovidesse rajatakse sirelihekid ja ploomi- ning õunapuud ning aeda ümbritseb kodune puitaed. Uute majade hoovis on ka jalgrataste parkimiskohad.

Majad valmivad järgmise aasta novembris.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles