Tulega ei mängita: välgumihkli täitevedelik põhjustas paari kodus plahvatuse

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / CC0 Licence

Välgumihkli täitevedelikust tingitud plahvatus tegi paksu pahandust inglise paari kodus.

Tikkudega ei mängita. Ka välgumihkli täitevedelik pole mänguasi, selgub pühapäevasest vahejuhtumist Swansea linnas Suurbritannias. Pühapäeva õhtul tulemasinat vedelkütusega täita üritanud paaril oleks see napilt viimaseks korraks jäänud, vahendab walesonline.co.uk.

Päästjate sõnul vallandas täitepudelist lekkiv vedelgaas väikest sorti plahvatuse, mille toimejõud on sõnadetagi selge. Miniplahvatus, nagu Kesk- ja Lääne-Walesi tulekahju- ja päästeteenistuse ülem Andrew Pughsley seda nimetas, purustas aknaruudu ning tõi ühes endaga tulekahju, mis jättis märkimisväärse jälje noorte esimesele korrusele. 

Pughsley sõnul proovisid noored tulekahju esmalt omal jõul kontrolli alla saada. Nähes aga kui vähe tulu ämbritäis vett toob, pidasid nad seejärel mõistlikuks majast väljuda ning päästetöötajaid ootama jääda. 

Tuletõrjujad panevad inimestele südamele, et need oma välgumihkleid võimaluse korral välitingimustes täidaksid. Enne tulemasina või selle täitevedeliku ostmist tuleb kindlasti selle ohutuses veenduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles