Pea peale paisatud üüriturg: meeleheitel üürileandjad pakuvad tasuta katusealust

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekuumenenud kinnisvaraturg.
Ülekuumenenud kinnisvaraturg. Foto: Pexels / CC0 Licence

Austraalia üürileandjad on nurka surutud - meeleheitel üüripindade omanikud pakuvad koguni tasuta elamist, et rohkem huvilisi ligi meelitada. 

Ülekuumenenud kinnisvaraturg kõrvetab ning näpistab koduomanikke igalpool maailmas. Austraalia üürileandjate meeleheide on koguni nii suur, et eluruume antakse üürile suisa poolmuidu, vahendab realestate.com.au.

Austraalia kinnisvaraturul seisab üks korter kümnest tühjalt. Raketina taevasse pürgivad ruutmeetrihinnad, ehitusmahud ning jõhker konkurents on tinginud olukorra, kus üürileandjad on nõus oma kodu teatud perioodiks tasuta välja üürima. Hinnanguliselt tehakse seda vaid ühe kalendrikuu lõikes, ei rohkem.

Kui varem oli üüriliste südameasjaks üürileandja ees heas valguses paista, siis nüüd paistab kõik risti-rästi vastupidi olevat. Koduomanikud näevad ränka vaeva, et pikaajalisi üürnikke ligi meelitada. Rasked ajad nõuavad äärmuslikke meetmeid, kas pole?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles