Fotod: Eestis on müüa 1855. aastal ehitatud heas korras maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Lõuna-Eestis Valgamaal on müüa talu, mille ajalugu ulatub vaat et 200 aasta taha.

1855. aastal ehitatud maja õhikorrus on 304 ruutmeetrit suur. Maja pööning lisab hoonele veel 250 ruutmeetrit. Maja ees on saja ruutmeetri suurune terrass. 

Tahutud rõhtpalkidest puhasnurgaga laotud hoonel on paekivisokkel, rõhtlaudadest välisvooder ja terasplekist viilkatus. Hoone keskel asub saal koos lavaga.

Foto: KV.EE

Lisaks lavaga saalile ja köögile on hoones kaheksa tuba. Uued uksed ja aknad on tellitud vanade eeskujul. Hoonet köeti 10 ahjuga, tänaseks on vanad plekkahjud asendatud kaminate ja pliidiga mis annavad piisavalt soojust suvekodule, kevadest sügiseni.

Puitraamidest pakettaknad, säilinud kõik vanad laudislaed. Saali seintes puhastatud vana palk, ülejäänud ruumides krohvitud seinad. Uus elektrijuhtmestik, signalisatsioon, naabrivalve, kanalisatsioon, elektrikerisega saun, 2 duširuumi, 3 wc-d, köök ja 3 esikut. Tellitud uus ehitusprojekt, mis hõlmab ka pööningu väljaehitamist. 

Foto: KV.EE

Läheduses on palju ilusaid jalgrattateid, kanuujõgi, rikkalikud marja-seenemetsad, palju väikeseid metsajärvi ja ujumiskohti, suurepärased matkarajad, kuppelmaastikud, looklevad Nipernaadi rajad, Karula rahvuspark, Koiva puisniidud, rikkalik pärandkultuurikoht. Tegemist on tõelise pärliga.

Vaata rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles