Tähelepanu, aiasõbrad: talv tuleb pikk, külm ja lumine

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Aiasõpru võib arvestataval määral huvitada tõsiasi, et eelolev talv tuleb väga pikk, külm ja lumine. 

Kõik ennustused näitavad seda, et kuigi sügis oli pikk ja soe, tuleb talv pikk ja külm, mitte plusskraadide ja vähese lumega, vahendab Apartment Therapy.

Detsember peaks olema veel üsna leebe, kuigi ka siiski juba ikka miinuskraadide ja arvestatava lumehulgaga. Tõsisem talv saabuvat siiski aga jaanuaris-veebruaris.

Väga madalate temperatuuride ennustus ei kehti mitte ainuüksi põhjamaadele, vaid ka nendele piirkondadele, kus tavaliselt talved pigem pehmed on, näiteks Lõuna-Euroopa.

Koos suurte külmadega lubatakse kahjuks ka korralikke tuuli, mis muudavad tajutava temperatuuri veel madalamaks. Lumesadu ja külma ennustatakse veel ka märtsikuusse. 

Aiaomanikele tähendab see seda, et kes veel vähegi kõhkles, kas talveõrnu taimi põhjalikult katta või ei, võiks selle töö juba lähiajal siiski ette võtta. Roosid vajavad korralikku katet siis, kui temperatuur on püsivalt -10 kraadi või alla selle, aga muldamise võiks juba ära teha. 

Samamoodi tasuks üles mullata kõik teised talveõrnad taimed ja valmistuda nende korralikuks katmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles