Falklandi saarestikus pakutakse müügiks põnevate seltsilistega saart

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falklandi saared.
Falklandi saared. Foto: Diana Nikolova / PantherMedia / Diana Nikolova

Atlandi ookeanis asuvatel Falklandi saartel pakutakse müügiks Pebble-nimelist saart, mis on viimased 149 aastat ühe ja sama pere valduses olnud.

John Markham Dean ostis Pebble-nimelise saare Suurbritannia valitsuselt 1869. aastal. 149 aastat sama pere valduses olnud saare eest hoolitsemine ei ole lihtsate killast, mistõttu on Markham Deani lapselaps, Claire Harris, otsustanud sellest loobuda.

Pebble-nimeline saar ei ole nagu iga teine, vahendab housebeautiful.com. Siin võib igapäevaselt kohata nii pingviine, albatrosse, lambaid aga ka mitmeid muid loomi, keda oleme harjunud vaid loomaaias nägema. 

Harrise sõnul müüb perekond saart üsna raske südamega. Inglismaal elaval perekonnal pole nimelt võimalust regulaarselt saare eest hoolt kanda. Kuna saarele ei ole ükski kinnisvarahindaja oma hinnangut andnud, on Harris kõigile pakkumistele huviga avatud.

«On raske ennustada, milliseks saare müügihind kujuneb. See on esimene kord viimase 150 aasta jooksul, mil meie perekond seda müüb, seega mul pole õrna aimugi,» ütles Claire väljaandele. 

Saart müüv Claire loodab, et selle uus omanik ei jäta saart niisama ning panustab sellesse täpselt sama suure hoole ja pühendumusega kui saare omanikest perekond siiamaani teinud on. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles