Kogemus: kas vana köögimööbli ülevärvimine on lahendus?

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Üha rohkem soovitatakse teadliku tarbimise ja säästmise huvides vana köögimööbel väljavahetamise asemel üle värvida. Üks naine räägib omast  kogemusest, kas see on ka arukas lahendus.

Köögiportaali The Kitchn toimetaja Kaitlin Flannery värvis oma köögikapid aasta tagasi rahapuudusel üle. Köök vajas värskendamist, aga raha uue mööbli soetamiseks tol hetkel ei olnud. Tulemusega jäi naine väga rahule: väsinud pimedast koopast sai ilus, pilkupüüdev ruum. Köök tundus helgem ja avaram.

«Tulemuse headuses ma ei kahelnud. Rohkem põdesin selle pärast, kuidas see tulemus kestab - arvestades, et ma kasutan kööki väga palju. Kas värv praguneb, hakkab maha kuluma, tõmbub kollakaks?» räägib Flannery oma kõhklustest.

Kuid tulemuse on tegelikult võrdlemisi head. Flannery on avastanud peamiselt vaid seda, et värvitud kapid on väga vastuvõtlikud löökidele, lõikejälgedele ja muule taolisele jõhkrale kohtlemisele. Seega see on midagi, millega tuleks arvestada.

Plekke, nagu Flannery väga pelgas, värv siiski sisse ei võta. Ka siis, kui plekk jääb mõneks ajaks pinnale ja seda kohe maha ei pühita. Ka küürimist kannatab värvitud pind päris hästi.

Kas Flannery värviks köögikapid samas seisus olles uuesti üle? «Kindlasti. Kui mööbel on korralik, säästad selle ülevärvimisega tuhandeid eurosid. Ma teeksin päris rahuliku südamega sama otsuse uuesti kas või sada korda,» ütleb ta. 

Vaata fotosid värvitud kappidest SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles