Väga kummaline, aga tõhus nipp mööbli iluvigade peitmiseks

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Kasutusel olev kodusisustus kipub ikka elumärke külge saama. Mõni neist aga riivab rohkem silma. Puitmööbli värskendamiseks on ühel kodusaate juhil aga pakkuda üks väga kummaline nipp.

Täispuitmööblile kodus vastast ei leidu - see elav ja hingav materjal on iga kell üle laminaatkapikestest ja -lauakestest. Samas selleks, et pikalt kesta, vajab puitmööbel ka korralikku hooldust, vahendab PureWow.

Kodusaaate juht ja sisekujundaja Genevieve Gorder jagab väga head nippi, mille abil saab puitmööblilt välja plekid ja mööbli üldilme värskeks ja säravaks: see on... majonees!

«Täispuidust mööbliesemete hooldamiseks on raske majoneesist paremat vahendit leida. Selles on piisavalt igasugu vajalikke õlisid. See kaotab mööblilt veeplekid ja niisutab kuiva puitu,» selgitab ta.

Selleks, et majoneesi kasutada, pole mingeid eritehnikaid vaja osata. Kanna spaatli või lapiga sobiv kogus majoneesi värskendamist, puhastamist või hooldamist vajavale kohale ja jäta mõneks minutiks seisma. Seejärel puhasta liigne majonees ära ja viimistle lapiga hõõrudes. 

Silmas tuleb pidada vaid sead, et majonees väga korralikult puidu sisse hõõrutud saab - muidu jääb see ebameeldivalt lõhnama.

Kas julged proovida?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles