Fotod: aiast hiirekoloonia avastanud mees võttis ette midagi väga kummalist

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Mida teeksid sina, kui avastaksid, et sinu koduaias tegutseb hiirekoloonia? Ilmselt võtaksid kassi või paneksid neile mürki. Aga võib läheneda ka sootuks teistmoodi.

Suurbritannia loodusfotograaf Simon Dell otsustas sellise avastuse järel, et tal pole aias tegutsevate hiirte vastu vähimatki ja ta ei kavatse nendega kuidagi võidelda. Vastupidi: ta otsustas hiirtele aianurka terve oma linnaku ehitada.

Puidust, samblast ja aias leiduvates viljadest ning muust hiirtele meelepärasest valmis mõnus elurajoon, kus hiired end väga mugavalt tunnevad ja Simonil end sageli pildistada lasevad. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simon Dell (@simon_dell_photography) on

Praegu on Simoni üüriliseks kolm hiirt: George, Mildred ja nende beebi Mini. Hiirte kasutuses on maja ja väike mänguväljak, dekoratsiivsel eesmärgil ka väike mängu jalgratas ja muud huvitavat. Simon söödab hiiri sageli marjade ja muu hiirtele sobivaga, mida ta oma jalutuskäikudel spetsiaalselt nende jaoks korjab.

«Ma armastan loodust, seega olen väga rahul, et mul on võimalik selliste väikeste toredate tegelastega koos elada,» ütleb Dell, kes järjepidevalt hiirtele ehitatud linnakut täiustab. Tänavu sai hiirte kodu näiteks ja jõulukaunistused.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles