Vannitubadest on kadumas üks iseenesestmõistetavana tundunud ese (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vannituba.
Vannituba. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sisustusmaailma asjatundjad pelgavad selle varem iseenesestmõistetavana tundunud eseme kadumist meie vannitubadest - kas arvad ära, millise?

Kinnisvaraarendajad ja kinnisvaramaaklerid on hakanud viimasel ajal oma klientide seas täheldama üht uut trendi. Selgub, et inimeste huviorbiidilt on kadunud vannid, meie vannitubade nurgakivi ning seda eeskätt lasteta noorte perede seas. 

Tegemist võib olla ka nii öelda generatsioonide vaheldumisega, kus laste sirgumise järel ei nähta majapidamistes vanni jaoks enam tarvidust, vahendab today.com. 

«Kui teil ei ole vannivõtmise harjumist, siis saab ilmselt järgmine kord, mil uuesti vannis käite olema kuskil 85. eluaasta kanti,» naljatles New Yorgi sisedisainer Rajeev Basu möödunud aastal väljaandele The New York Times antud intervjuus. 

New Yorgist pärit arhitekt John Allee märgib aga, et vannide kasuks otsustatakse vaid täiendava ruumi ning sobiva planeeringu korral. Näiteks on vannid tervitatud inimeste külalistubades, küll aga mitte isiklikuks otstarbeks ettenähtud kümblusruumides. Need, kes otsustavad vannide kasuks, eelistavad asjatundjate sõnul pigem eraldiseisvaid või jalgadega vanne.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles