Vaata järele: Eesti kodudes leiduv mänguasi võib järelturul sisse tuua tuhandeid eurosid

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kui sul on lapsi, kelle peamine mänguiga jäi 90ndatesse, peaksid üles otsima tema vana mänguasjakasti ja selle läbi tuhnima: seal võib leiduda esemeid, mille tänane väärtus ulatub tuhandetesse eurodesse.

Enne, kui oma lapse mänguasjadest lõplikult loobuda otsustad, vaata järele, et tõelist kulda ära ei anna või alla turuväärtuse ära ei müü. 

Nimelt selgub, et Eestiski juba aastaid menuka pehme mänguasjaga võib mitme tuhande euro võrra rikkamaks saada: Beanie Babiese vanemad mänguloomad on kollektsionääride seas ühtäkki väga hinda läinud ja eBay oksjonitel käib nendega vilgas äritsemine. 

Ainus tingimus on, et mänguasi peaks olema heas seisukorras: terve ja puhas. Kaubaks võivad minna ka viletsas seisus lelud, kuid mõistagi saab nende eest siis ka palju vähem raha.

Teadaolevalt kõige kõrgema hinnaga on hetkel kaubaks läinud Beanie Babiese 90ndatest pärit Hope´i-nimeline mängukaru, kelle eest õnnestus müüjal saada peaaegu 5000 eurot.

Foto: eBay

Väga menukad on veel känguru Pooch, printsess Dianale pühendatud karu, kameeleon Rainbow, Milleeniumikaru ja krabi Claude.

Kõige menukamate ja kallimate lelude fotosid ja hindu näed SIIT. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles