Koristaja palkamine nõuab põhjalikku eeltööd ja läbimõtlemist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Professionaalne koristaja.
Professionaalne koristaja. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ükskõik, kas otsitakse pikemaajalist kodukoristajat või lihtsalt paari abikätt kolimiseelseks suurpuhastuseks, eelnev kodutöö palgale võetud abiliste osas peab nii või naa tehtud olema.

Professionaalsed koristajad teevad keerulistes olukordades koduomanike elu mõnevõrra lihtsamaks. Palgatud koristus- või puhastustöölised jäävad aga tihtipeale järelevalveta inimese koju asjatama, mistõttu on probleemide vältimiseks ning iseenese rahustuseks paslik eelnev kodutöö siiski ära teha. 

Taustakontroll

Võimaluse korral tasub alati heita pilk palgatava inimese minevikule ning tema võimekusele tööülesannete täitmisel, vahendab homebeautiful.com.au. Tagasiside eelnevatelt klientidelt märgib olulist rolli usalduse loomisel.

Topeltkontroll kodus

Olles veendunud koristaja pädevuses ning usaldusväärususes, tasub igaks juhuks ka oma kodus inventuur teha ning võimaluse korral kõik vajalik kas dokumenteerida või hoopis silme eest ära panna. Parem karta kui kahetseda.

Konkreetsed ootused

Esmalt tuleb koristajale või koristusettevõttele anda detailne ülevaade oma soovidest ning ootustest. Seejärel oleks mõistlik küsida puhastustööliste töömeetodite, koristusvahendite ning tööle kuluva aja kohta.

Heida pilk nende tööviisile

Ehk kasutavad puhastustöölised vahendeid, mis ei pruugi sinu eluviisi, mõttelaadi või allergiatega sobida? Eelnev päring aitab nendes küsimustes kindlasti selgust tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles