Fotod: Harjumaal on müüa väga mitme erilahendusega Eesti arhitekti maja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: city24.ee

Tallinnas on müüa väga erilise planeeringuga maja, mis kulgeb läbi mitme tasandi ja mööda kallakuga krunti.

Müüa suurepärase asukoha ja kõrghaljastusega eramu Rannamõisa looduspargi ja panga serval. Krundi ajalugu ulatub pea sajandi taha. Meri lühikese jalutuskäigu kaugusel. Tallinna kesklinn kõigest 25 minutilise autosõidu kaugusel.

Foto: city24.ee

2835 m2 kinnistul asuv eramu järgib krundi reljeefi. Huvitava ja funktsionaalse lahendusega maja ruumid paiknevad kolmel eri tasandil. Eramu koosseisu kuuluvad 3 magamistuba, külalistetuba (vajadusel kabinet), avatud köök-söögituba, elutuba, saunakompleks, bassein, garaaž, aiamaja ja grillinurk. Lisaks on piisavalt panipaiku ning abiruume.

Foto: city24.ee

Maja läänepoolne külg on avatud. Rõduga magamistoast avaneb talviti vaade merele. Hoone keskosas, kus kasvab pihlakas asub lõunasse avanev sisehoov. Terrass on vaadeldav kõigist avalikest ruumidest muutes õueala toaalaga ühtseks tervikuks.

Foto: city24.ee

Avaraim ala hoones jääb maja keskmesse, kus asub köök-söögituba. Sealt hargnevad poolkorruste kaupa laiali üles magamistoad vannitoaga ja allapoole elutuba ning saunakompleks. Basseiniruumi klaasist lükandseinte kaudu on pääs õhtuterassile.

Foto: city24.ee

2008. aastal ehitatud eramu arhitektiks on Ralf Lõoke (AB Salto) ja sisekujundajaks Ursula Sõber. Maja sisustamisel on kasutatud kvaliteetseid materjale, sh eksklusiivset looduskivi. Kogu maja sisustus on spetsiaalselt loodud siinset keskkonda ja interjööri arvestades. Maja müüakse koos sisustusega.

Foto: city24.ee

Tehniliste andmete kohaselt on eramu välisseinad keramsiitplokist, soojustatud ja kaetud terassiitkrohviga ja puitsõrestikuga. Garaažiseinad ja sissesõidu tee ääred on monoliitbetoonist. Vahelaed samuti monoliitbetoonist. Aknad ja uksed alumiinium + puitalumiiniumist. Korsten – monteeritavad metallkorstnad.

Eramust lõunasse jääb suvemaja, mille puhul on järgitud eramu arhitektuurset vormi ja lahendust. Suvemaja kaks külge on varustatud lükandklaassüsteemiga, lisaks miniköök ja kamin.

Foto: city24.ee

Krundil on ka lükandustega, karastatud klaasist ja alumiiniumprofiilist erilahendusega kasvuhoone, kust on hea võtta hilissügiseni omakasvatatud tomateid ja maitsetaimi.

Vaata rohkem SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles