Fotod: varasema kogemuseta mees ehitas perele väga ebatavalise kodu

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Tervislikel põhjustel töölt eemale jäänud tuletõrjuja kasutas vaba aega selleks, et viia ellu oma unistus: ta ehitas perele üheksast merekonteinerist võimsa eramaja.

Ameerika Ühendriikides Denveris elav tuletõrjuja Regan Foster jäi tervislikel põhjustel mõneks ajaks töölt eemale, aga ei suutnud sel ajal käed rüpes istuda. Mees kasutas aega selleks, et kavandada ja valmis ehitada üheksast merekonteinerist koosnev maja, vahendab Inhabitat.

Foto: inhabitat.com

Enam kui 350-ruutmeetrine maja on väga põhjalikult läbi mõeldud ja arhitektuuriliselt nii osavalt lahendatud, et ei jää professionaalide tööle millegagi alla. Tõsi - Fosteril oligi ka pisut professionaalset abi. Ta töötas koostöös arhitekt Joe Simmonsiga, kuid arhitekt oli eelkõige konsulteerivas rollis.

Foto: inhabitat.com

Üksteise peale paigutatud merekonteineritele anti kaunis puitfassaad ja ehitati eale katused. Mõnes kohas jäeti merekonteineri metalli ka välja, et luua mõnusaid kontraste. Seintesse lõigati aknaavad, sest kindel soov oli, et kodus oleks võimalikult palju naturaalset valgust.

Foto: inhabitat.com

Raske on öelda, kumb selle maja puhul mõjuvam on, kas ekster- või interjöör. Mõlemaga on väga palju vaeva nähtud ja mõlemad on väga hästi õnnestunud. Interjööris on tunda industriaalset stiili, mis on Fosteri suur lemmik. 

Foto: inhabitat.com

Suure osa mööblist valmistas Foster ise taaskasutuspuidust. Ka põranda pani mees ise, kasutades selleks ühe vana küüni lammutamisel kasutuks muutunud puitu. Mööbli valmistamiseks on muu hulgas kasutatud tormis murdunud puid. 

Foto: inhabitat.com

Maja tuli mehel nii hästi välja, et sellest sai tema jaoks elumuutev projekt: pärast kodu valmimist tuli Foster tuletõrjest ära ja pühendus täielikult oma disaini- ja ehitusettevõtte arendamisele.

Foto: inhabitat.com

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles