Fotod: maailmakuulus arhitektuuribüroo kavandab Moskvale terve uue linnaosa (4)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Maailmakuulus arhitektuuribüroo ehitab Moskva linna serva terve uue linnaosa.

Zaha Hadid Architects ja Vene firma TPO Pride Architects ehitavad Moskva äärelinna uue Rublyovo-Arkhangelskoye piirkonna, vahendab Inhabitat. Piirkond kerkib linna lääneserva ja selle projektinimeks on Uus Moskva.

Zaha Hadidi büroole omaselt on projekti kavanditel näha voolujoonelisi futuristlikke ehitisi. 460 hektaril laiuvast piirkonnast saab valmides kaasaegseim kogu linnas. 

Foto: inhabitat.com

Piirkonda on kavandatud nii elu- kui büroopindu ja meelelahutuskeskusi. Piirkonnale on kavandatud hea metrooühendust linnasüdamega. Eristuvaks ja silmatorkavaks teeb selle linnaosa ka erinevate nutilahenduste rohkus. 

Linnaossa tuleb oma järv, väga palju tähelepanu on pööratud keskkonnasõbralikkusele.

Elamispindu on kavandatud 66 500 inimesele. Linnaosasse rajatakse koolid, arstipunktid ja mitmed erinevad meelelahutusasutused. Büroopinda tuleb piirkonda 800 000 ruutmeetrit.

Foto: inhabitat.com

Vajadus uue linnaosa loomise järele on tingitud tõsiasjast, et Moskva elanikkond on plahvatuslikult kasvama hakanud: viimase 20 aastaga on varasemast kolmest miljonist saanud 12,4 miljonit inimest. Inimesi ei ole enam aga kusagile elama panna.

«Rublyovo-Arkhangelskoye piirkonnast saab kaasaegne ja säästlik elukeskkond,» annab Zaha Hadidi büroo teada oma pressiteates. Nende sõnul saab linnaosa selline, et sisuliselt puudub vajadus sealt lahkuda, kuid ühendus teiste linnaosadega on samuti hoolikalt kavandatud.

Vaata rohkem SIIT.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles