Võimalusi, kuidas üürikodus elades veidi raha kõrvale panna

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loobu restoranist ja einesta sõpradega kodus.
Loobu restoranist ja einesta sõpradega kodus. Foto: Pexels / CC0 Licence

Eelarves püsimine ja raha säästmine võivad üürimaksete ja muude kulutuste kõrval üsna utoopiliste eesmärkidena tunduda - õnneks annab mõne väikese kavalusega olukorda veidi parandada.

Palgapäevast palgapäevani ning üürimaksetest üürimakseteni elamine võib teinekord üsna kontimurdev olla. Lisaks kommunaalmaksetele on ka rohkelt teisi makseid, millega igakuiselt rinda pista. Veidi nutikust ja kompromisse võivad aga inimese maksukoormat kergendada, vahendab homebeautiful.com.au. 

1. Korterikaaslane seltsiks

Vaba toa korral võib kaaluda korterikaaslase otsimist. Täiendav korterikaaslane ei vähenda ainuüksi igakuiseid kulusid, vaid aitab ajapikku koguda ka hulga mustapäevakopikaid.

2. Väike tööots lisaks

Ehk oled oma põhitöö kõrvalt ka milleski muus erakordselt osav, et selle arvelt lisaraha teenida? Ehk oled käsitöös osav või oled kuldsete kätega ehtekunstnik? Või on sul ehk tööpäeva järel piisavalt palju aega, et kaasata end mõnes ettevõtmises, mis võiks veidi igakuist sissetulekut suurendada?

3. Puhkus autost

Suurlinnas elades tasub alati ühistranspordi võimalusi kasutada, eriti kui need on elanikele poolmuidu. Auto neelab ju ühes kütusega suure tüki inimese rahakotist, seega miks ka mitte oma masin vahelduseks puhkusele saata?

4. Vaata kodus ringi

Meie majapidamistes leidub tohutul hulgal kasutuna seisvaid esemeid ja mööblitükke, millest ehk mõni muu pererahvas heameelega huvitatud oleks. Kõik, mis on heas seisukorras ning paslik kasutada, tasub sümboolse summa eest teisele ringile saata. On süda rahul ning ka rahakott saab kergendatult hingata. 

5. Restoran kodus

Sõpradega saab ka veidi soodsamalt aega veeta. Harjumuspärase restoranikülastuse asemel tasub oma kodus kokkusaamine korraldada ning paluda oma kaaslastel mõni endavalmistatud roog ja hea tuju kaasa võtta. Õhtu möödub kindlasti sama meeleolukalt kui restoranis või kohvikus istudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles