Bakteripesaks olevat köögirätikut vahetatakse kodudes liiga harva

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Selgub, et väga suur hulk inimesi ei tea, kui tihti köögis rätikuid tegelikult vahetama peaks, et igasugu tervisehädasid vältida.

Enam kui 75 protsenti majapidamistest ei suuda köögirätikuid piisavalt tihti vahetada, kirjutab portaal House Beautiful. See tähendab, et need on pidevalt saastunud erinevate bakterite ja haigusetekitajatega. Levinumad on salmonella ja kolibakter. Need põhjustavad aga tõsiseid tervisehädasid, mis sageli lõppevad haiglaraviga. 

Köögirätik tuleks uue vastu välja vahetada igal õhtul. Mõistlik on kujundada sellest harjumus: kui õhtusöögi järel kööki korrastad, viska viimase asjana selle päeva köögirätik pessu ja pane asemele uus puhas. Nii võid olla üsna kindel, et sinu rätik pole haigustekitajatega saastunud.

Sama sagadasti tuleks vahetada näo- ja käterätikuid vannitoas, seda eriti haigusteperioodil, mil kätega äärmiselt tõenäoline erinevaid viirusi koju tuua. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles