Uuring: millised on peamised tüliallikad ühise kodu soetamisel?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühist kodu soetavate paaride tülliallikad.
Ühist kodu soetavate paaride tülliallikad. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov/ Scanpix

Ameerikas 514 suhtes oleva inimese seas läbiviidud uuring paljastab ühist kodu otsivate paaride peamised tüliallikad.

Kodu soetamisega kaasneb palju ootamatusi ja ka konflikte. Paaridel tekib kodu soetamise käigus lahkhelisid eri põhjustel - küll ei nõustuta laenutingimuste osas, küll ollakse eriarvamusel kodu asukoha suhtes. Üks, mis kindel - 60 protsenti veebilehe lendinghome.com uuringus osalenuist tunnistas, et on kodu otsides oma kaaslasega konflikti sattunud, vahendab forbes.com.

49 protsenti paaridest märkis, et ei jõudnud üksmeelele kodulaenu osas. 46 protsenti uuringus osalenud paaridest tunnistas aga, et ei leidnud konsensust tulevase kodu stiili osas - naised kippusid eelistama traditsioonilist ja hubast kodu, samal ajal kui meeste eelistuseks oli pigem modernne elamispind.   

Uuringust selgus veel üks põnev asjaolu - üheks üsna suureks paaridevaheliseks tüliõunaks on lisaks ka soetatava elamispinna suurus. 45 protsenti paaridest nentis, et ei leidnud ühist keelt justnimelt korteri või maja suuruse osas. 43 protsenti uuringus osalenuist märkis seevastu oma peamiseks tüliallikaks tulevase kodu seisukorra - kas osta kodu uusarendusse või soetada midagi renoveerimist vajavat?

Kuna halba ilma heata ei ole, on ka sellel uuringul omajagu positiivne tulemus - 60 protsenti nääklenud paaridest tunnistas, et ei pikka viha nad ei pidanud ning leidsid oma jagelemistele rahumeelselt lahenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles