Soome leht reklaamib, kui odav on kinnisvara Tallinnas

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vaade.
Tallinna vaade. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Iltasanomat kirjutab, et Tallinn ja Eesti üldse on soodne koht kinnsivarainvesteeringuteks, suvekodu soetamiseks või miks mitte ka üldse siia kolimiseks.

Leht kirjutab, et kuigi soomlaste eelistatuimad välisriigid kinnisvara soetamiseks asuvad Eestist kaugel eemal - paljud unistavad näiteks Hispaaniast - tasub teise kodu, põhielukoha või kinnisvarainvesteeringu otsimisel siiski ka üle lahe vaadata, sest siit on võimalik odavaid pakkumisi leida.

Maakler Mika Sucksdorff ütleb, et hetkel ostavad soomlased Eestisse umbes 300 kodu aastas, neist saja ringis Tallinnasse. Soomlasi meelitavad tema sõnul Eestisse soodsad kinnisvarahinnad ja madal elukalliduse tase. 

Üürimise vastu soomlastel siinkandis erilist huvi pole, sest üürihinnad on Eestis kõrgemad kui Soomes. 

Kaasmaalastel soovitab Sucksdorff kindlasti Koplil ja lennujaama ümbrusel silma peal hoida, sest seal võib väga eriliste pakkumiste otsa sattuda. Aga kindlasti tasub tema sõnul ka Tallinnast väljapoole vaadata, sest siis kukuvad hinnad kohe veel märkimisväärselt ja kortereid ning maju võib kätte saada väga soodsalt: Pärnus kahetoalise näiteks 60 000 euroga, ütleb ta.

Samuti on tema sõnul Eestis liikvel palju eksklusiivset kinnisvara, mis soomlastele meeldida võiks: näiteks vanu veskeid ja muid haruldasi maju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles