Vaata, millises Eesti linnas on kõige odavam majaomanikuks saada (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Paljud eestlased unistavad oma majast, kuid suuremate linnade kinnisvarahinnad osutuvad sageli ülejõukäivaks. Eestis leidub õnneks aga veel linnu, kus oma maja saab kätte ka päris talutava hinnaga.

Kinnisvaraportaalis KV.EE oli oktoobris Eesti maakonnakeskustes pakkumisel keskmiselt 2320 maja. Majade müügipakkumiste keskmine hind oli 1163 eurot ruutmeetri kohta.

Pole üllatus, et suurima müügipakkumiste arvuga on Eesti suurim linn Tallinn, kus oktoobris pakuti müügiks keskmisena 707 maja. Tallinnale järgnes 247 maja müügipakkumisega Tartu linn.

Kõrgeima müügipakkumiste arvu kõrval on ka Tallinna hinnad kõrgeimad, mis tähendab, et kõigile pole pealinna maja soetamine sugugi jõukohane. Tallinna maja müügipakkumise eest küsiti keskeltläbi 1579 eurot ruutmeetri kohta. See on aastataguse ajaga võrreldes tervelt üheksa protsenti enam. Tartu majade hinnatase portaalis oli oktoobris 1098 eurot ruutmeetri kohta. Tartu majade müüjate hinnaootus kasvas aastaga neli protsenti.

Üle tuhande eurost ruutmeetrihinda küsiti veel Pärnu majade eest. Pärnu majade müügipakkumiste ruutmeetrihind oli oktoobris portaalis KV.EE 1017 eurot ehk aastatagusest kaks protsenti kõrgemal.

Aga kui tahaks väga soodsalt majaomanikuks saada, kuhu siis pilgud pöörata tuleks? Selgub, et kõige odavama hinnaga maja leidis portaali KV.EE abil oktoobris Valgast. Sealne hind 263 eurot ruutmeetri kohta oli eelmise aasta näitajast viiendiku võrra allpool. 

Foto: KV.EE

Hetkel on Valgas pakkumisel kolm eramaja. 

1. Neljatoaline hiljuti renoveeritud eramu

Foto: KV.EE

2012. aastal kapitaalselt renoveeritud silikaatvoodriga maja. 

2. Heas korras nõukaaegne eramu

Foto: KV.EE

Osaliselt renoveeritud eramus on seitse tuba.

3. Maja Valga kesklinnas

Foto: KV.EE

Majas on alustatud renoveerimistöödega. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles