Eestis menukas sisekujundustrend on tegelikult ruumi ja raha raiskamine

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahvelseinte levinud saatus: lõpuks ei kirjuta neile enam keegi ja need seisavad pisut kriidisena, kuni täielikult üle värvitakse.
Tahvelseinte levinud saatus: lõpuks ei kirjuta neile enam keegi ja need seisavad pisut kriidisena, kuni täielikult üle värvitakse. Foto: VidaPress

Eestis väga populaarne sisekujundustrend, mida inimesed sageli oma koju soovivad, osutub reaalsuses tihti raha ja ruumi raiskamiseks, sest pole üldse praktiline.

Tahvlivärviga üle võõbatud seinu on juba mõnd aega reklaamitud kui geniaalset lahendust kööki, esikusse ja lastetuppa. Ainus koht, kus sellest päriselt ka kasu võib olla, ongi lastetuba - lastele ikka meeldib kriidiga tahvlile sodida, las siis saavad seda oma toas teha, palju kulub. Mujal saab sellest suure tõenäosusega aga suur pettumus, vahendab House Beautiful.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E L L E (@elle_the_home_bird) on

Muudes ruumides näeb tahvelsein hea välja vaid juhul, kui see on kogu aeg ilusti täis kirjutatud ja hoolikalt kujundatud. Et see poleks lihtsalt üks suvaline kriidilaiguline seinajupp, peaks tahvelseinal olema vähemasti mingi keskne sõnum või joonistus. Seina niiöelda disaini muutes kulutavad inimesed oma sõnutsi uue välimuse kujundamiseks isegi kaks-kolm tundi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by green cathedral (@greencathedral) on

Vähe sellest: kriidiga kirjutamine ja kriidi maha pesemine tekitab tolmu. Kriidid murduvad, saavad pidevalt otsa. Kui tahad tahvelseinalt midagi kustutada, pead seda tegema täie pühendumusega, et mitte koledaid kriidilaigulisi pindu maha jätta. 

Ühesõnaga: sulle peab tahvelsein väga-väga meeldima, sest muidu on tegemist täiesti arutu ajalise ja rahalise investeeringuga. Arvestades, et enamik meie märkmetest on tänasel päeval telefonis või arvutis, tekib küsimus, mida sinna tahvelseinale üldse ülestähendama peaks. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kara Mia (@burchonabudget) on

Kui must sein interjööris tundub ahvatlev, on lihtsam ja odavam osta purk tavalist musta värvi ja sein üle võõbata. Lihtne ja efektne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles