Napp pääsemine: suitsuanduri patareid oleksid pere äärepealt kodust ilma jätnud (1)

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kolme lapse emal Claire Price'l jäi üks kohustuslik abinõu kahe silma vahele - punase kuke küüsi langenud pereema tänab taevast, et pereliikmetel hing sisse jäi.

Inglise pereema kurb saatus, mis võinuks kulmineeruda veelgi kurvema lõppvaatusega, peaks käivitama häirekellad iga koduomaniku mõttelaadis. Tühjad suitsuanduri patareid oleksid möödunud reedel äärepealt manala teele saatnud nii Price'i kodu kui selle majarahva.

Reede hommikul alguse saanud tulemöllust said esimesena haisu ninna Price'i tütred, kes kohemaid ülejäänud pererahva üles ajasid. 

«Mu kaks noorimat tütart ärkasid varahommikul üles ning üks neist kurtis, et ta silmad jooksevad vett. Ma ei tundnud tol momendil mitte midagi ja ütlesin lapsele, et ta tagasi oma voodisse läheks,» rääkis pereema väljaandele liverpoolecho.co.uk. 

Halba aimamata jätkas pereema oma õndsat ööund. Naise uni jäi aga lühikeseks, kuna õhus leviv kärsalõhn ning teiselt poolt maja kostuvad appihüüded andsid aimu sellest, et on aeg tegutseda. Pricede koju paigaldatud suitsuandurite patareid olid nimelt tühjaks jooksnud ning pererahval olid vaid loetud minutid põgenemiseks.

«See oli kohutav. Ma töötasin autopiloodil ja suutsin mõelda vaid üht - me peame siit välja saama,» meenutas Price.

Tuletormist eluga pääsenud pereema ja tema kolm tütart tänavad taevast napi pääsemise ning vajaliku õppetunni eest. Pere on ühtlasi tänulik ka allesjäänud elamispinna eest, mida nüüd üheskoos taastama asutakse. Küll aga paneb Price inimestele südamele, et need oma suitsuandurite korrasolekut vähemalt korra kuus kontrolliksid. Naine loodab, et tema läbielatu hoiab ehk ära tragöödia mõnes teises kodus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles