Paras palk: ebaseaduslik üüriäri tõi naisele kopsaka rahatrahvi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb üüriturg on Pariisis pihtide vahele võetud.
Airbnb üüriturg on Pariisis pihtide vahele võetud. Foto: Gabrielle Lurie / REUTERS

Airbnb keskkonnas üürileandja kodu vahendanud prantslanna seisab silmitsi krõbeda rahatrahviga.

Politsei menetluse kohaselt olevat naisüürnik oma Pariisi üürikodu juba aastast 2011 omakasu eesmärgil välja üürinud. Alatu üürnik on kohustatud kõigi nende aastate jooksul teenitud raha, summas 47 164 eurot, korteriomanikule tagastama, vahendab housebeautiful.com. Lisaks tuleb naisel tasuda 2000 euro ulatuses valuraha ning hüvitada kõik kohtukulud lisaks.

Pariis on jagamismajanduse ettevõte Airbnb suurimaks murelapseks. Ühtlasi on see linn oma majutuspakkumiste poolest Airbnb turu üks suurimaid. Linnavõimud on romantilises suurlinnas kehtestanud koguni süsteemi, mille järgi võivad kinnisvaraomanikud oma elukoha ühe kalendriaasta jooksul vaid 120 päevaks üürile anda. Ühtlasi peavad kõik Airbnb turul tegevad inimesed oma üürikorteri linnavalitsuses registreerima ning vastava registreerimisnumbri ka oma korteri pakkumises avaldama. Linnas on viimaste andmete kohaselt koguni 43 000 registreerimata üürikorterit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles