Kohus mõistis omavoliliselt maja endale võtnud mehe õigeks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Thompson Downiele kuulunud maja, mille juhuslik möödakäija endale napsas.
Henry Thompson Downiele kuulunud maja, mille juhuslik möödakäija endale napsas. Foto: realestate.com.au

Sidneyst pärit mees napsas endale tühjalt seisva võõra maja ning teenis korraliku kasumi selle üürituludelt.

Sidney päritolu mees Bill Gertos krahmas endale lahkunud inimese kodu, tegi selle mitmekümne tuhande euro eest korda ning andis selle ligi 375 euro eest igakuiselt üürile.

498-ruutmeetrise kodu algne omanik, Henry Thompson Downie, lahkus aastal 1947, mille järgselt mehe kodu kohemaid välja üüriti, vahendab news.com.au. Kodu pikaaegse üürniku, proua Grimesi eluküünla kustumise järel aastal 1997, jäi aga õnnetu maja uut pererahvast ootama. Kuna loodus tühja kohta ei kannata, jäi lagunev majake peagi silma Bill Gertosile, kes ennastunustavalt majja sisse marssis ning selle ennastsalgavalt enda omaks kuulutas.

Kolmest magamistoast ning ühest vannitoast koosneva eramu korrastamiseks kulus Gertosil jahmatavapanevad 22 000 eurot. Mehe ebaseaduslik tegutsemine jäi aga peagi silma Thompson Downie lastele ning lastelastele, kes alustasid kohtulahingut eramu omandiõiguste üle. 

Aastaid väldanud kohtulahing ebaseaduslikult omastatud kinnisvara ümber päädis lõpuks Thompson Downiede pere kaotusega. Nimelt ei olnud 1947. aastal lahkunud perepea ametlikku pärandit koostanud ning aastaid kinnisvara eest hoolt kandnud ning makse maksnud Gertosel kohus süüd ei näinud. Küll aga mõisteti mehelt välja ligi 93 588-euro suurune trahv, mehe firmalt ning talle abikäeks olnud ehitusmehelt aga krõbedad 31 201 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles