Eelmise kinnisvarabuumi ajal paigaldatud gaasikatelde elupäevad on peagi loetud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Eelmise kinnisvarabuumi ajal paigaldatud katelde eluiga hakkab peagi otsa saama.

Möödunud kinnisvarabuumi ajal paigaldatud katelde eluring on täis saamas. Kümme aastat tagasi paigaldatud seadmed tekitavad muret ning külvavad paanikat. Üle 12 aasta gaasikatelde paigalduse ja hooldusega tegelenud Katlaabi OÜ juhatuse liige Aivar Kaljur on veendunud, et peagi seisame silmitsi massilise gaasikatelde vahetuse ja remondiga.

«Enamik gaasikatlaid on paigaldatud aastatel 2005–2008, kui koos kinnisvaraga rallis ka küttesüsteemide paigaldus ning meie kehv vesi, kõikuv elekter ja tollased töövahendid on peamised süüdlased, miks selle ajastu gaasikatlad on muutunud ohtlikuks,» sõnas Kaljur. 

Riiklik sekkumine

Kaljuri sõnul võib teatud süü ka riigi kaela veeretada. Regulatsioon ja määrused on gaasiga kütmisel aegunud ning inimesed võtavad ettekirjutisi pigem soovituste kui käskudena. 

«Põhjus, miks täna nii paljud seadmed lekivad, on väga lihtne. Vanasti kasutati torude isoleerimiseks tänapäevase isoleerpaela asemel takku, mis on nüüdseks ära kuivanud ning rabedaks muutunud. Lisaks on kõikuv elektripinge seadmete automaatikat kahjustanud. Lekkeid avastatakse täna rohkem ka tänu spetsiaalsele tehnikale – enam ei pea gaasimees nii-öelda ninaga tööd tegema,» lisas Kaljur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles