Keedetud riisi ei tohiks kunagi järgmisel päeval soojendada ja süüa (8)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eelmisel päeval keedetud ja järgmisel päeval üles soojendatud riis tundub täiesti süütu söök, eks? Tegelikult ei tohiks soojendatud riisi tervise huvides süüa.

Portaal Woman´s Day kirjutab, et riisi soojendamine võib põhjustada päris mitu terviseprobleemi, aga sellest, kas ja kuidas need ilmnevad, oleneb sellest, kuidas sa riisi säilitad. 

Keetmata riisis leidub baktereid, mis võivad põhjustada toidumürgitust. Kehv lugu on, et need bakterid võivad ka keetmise üle elada ja jahtunud riisi sees taas aktiveeruda ning väga suure hooga paljunema hakata. Kui keetmata riisis on baktereid arvul, mis tervisehädasid ei põhjusta, siis soojendamise hetkeks on bakterid seal niivõrd paljunenud, et probleemi tekkimise võimalus on juba olemas.

Kui lased riisil toatemperatuuril liiga kaua jahtuda, on kindlasti tegemist toiduga, mida ei tohiks enam soojendada ja toiduks tarvitada.

Kui oled riisi jahutamisel väga hoolas ja paned selle külmikusse kohe, kui see on piisavalt jahtunud, on terviseprobleemide tekkimise tõenäosus oluliselt madalam, aga ikkagi mitte olematu. Seetõttu oleks targem keeta riisi korraga nii palju kui toiduks ära tarvitatakse. 

Soojendatud riisi söömine võib peamiselt tekitada oksendamist ja kõhulahtisust.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles