Päästa lindude elud: kata sügisel koduaknad kaunistustega

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnumaja
Linnumaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sügise saabumisega on aias viimasedki saadused küpseks saanud ja kõigele, mida ära ei korjata, pretendeerivad ka linnud. Rikkalik toidulaud seab aga nende elu ohtu.

Nimelt lendavad paljud koduaias askeldavad linnud aknaklaasilt oma peegeldust nähes pahaaimamatult klaasidesse ja saavad kas kohe surmavalt viga või langevad vigastatuna mõne looma kätte.

Selleks, et lindude elusid hoida, tuleks oma aknad, eriti suured tühjad klaaspinnad, millegagi kaunistada. See annab lindudele märku, et ees on takistus ja nad ei püüa klaasist läbi lendama hakata. Vaata rohkem SIIT. 

Kel pole tahtmist kaunistamisega jamada, see võib kasutada kas või värvilist märkmepaberit, mille pärast vähese vaevaga klaasilt eemaldada saab. Aga muidugi võib ka suuremalt ette võtta ja läheneva mardi- ja kadripäeva ootuses aknad hooajaliselt dekoreerida. Akna ette võib riputada näiteks värvilisi puulehti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ??Fall & Halloween?? (@myloveforfall) on

Ka osaliselt alla lastud rulood või ette tõmmatud kardinad aitavad halvimat vältida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles