Profikoristajad jagavad kolme isiklikku nippi, mis aitavad elamise vaevata korras hoida

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Profikoristajatel on kodustes tingimustes kasutusel nii mõnigi nipp, mis garanteerib selle, et neil polegi sisuliselt koristada vaja. 

Koristamine lastele lihtsamaks

Lastega peredes on sageli probleemiks see, et laste lelud vedelevad igal pool laiali. Professionaalne koristaja Ashlee Edie ütleb portaalile Reader´s Digest, et tema on oma lastele asjade ärapaneku nutikate panipaikade abil võimalikult lihtsaks teinud. «Kiidan väga korve, kuhu sisse on lihtne ja lõbus vedelevaid asju kokku korjata,» sõnab ta. Et asi eriti libedalt läheks, võib korvid ära sildistada: oma korv klotsidele, teine autodele, kolmas nukkudele. Kui lapsed veel lugeda ei oska, tasub korvidele kleepida ka selgitavad pildid.

Lapitõmbed vannitoas

Edie tõmbab iga kord, kui pesemas käib, kiirelt üle vannitoa valamu ja segistid. «Nii ei pea ma õigupoolest kunagi vannituba põhjalikult koristama,» sõnab ta. Kõik käib möödaminnes vannitoa kasutamise käigus ja selleks ei tule eraldi aega leida. Kui rohkem aega on, võid korraga puhtaks teha ka peegli ja tualetipoti. Või ühel korral peegli, teisel valamu, kolmandal poti.

Planeeri

Koristusfirma omanik Diane Regabulto ütleb, et kodud kipuvad pidevalt segamini olema inimestel, kes üldse midagi ei planeeri. «Siis peab koristama kõike korraga. Kui aga võtad kavva, et ühel päeval pühid tolmu, teisel tõmbad põrandad üle, kolmandal võtad ette vannitoad, ühesõnaga, teed igal päeval natuke, ei muutu sa oma kodu ja koristamise orjaks,» sõnab ta.
Tasub proovimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles