Väga paljud ei tea, kuidas köögis riivi tegelikult kasutama peab

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Selgub, et inimesed ei tea, kuidas on õige juustu riivida ega sedagi, et poest valmis riivitud juustu kunagi osta ei maksa.

Viimastel päevadel levib välismaistes kodu- ja kokandusportaalides kulutulena uudis, et inimesed on juusturiivi kasutamisest algusest peale valesti aru saanud ega tea, kuidas sellega tegelikult ümber peaks käima. 

The Daily Meal kirjutab, et peaaegu kõik kodused söögivalmistajad kasutavad juusturiivi püstiselt: avaga osa on vastu lõikelauda ja riivitud juust koguneb metallist torni sisse. See ei ole aga sugugi õige lähenemine.

Tegelikult tuleks riiv panna pikali. Nii puudub igasugune vajadus riivile midagi alla panna ja lisaks saab selle sama riiviga juustu pärast riivimist transportida sinna, kus seda kasutada tahad, näiteks ahjupanekuootel pitsa peale. 

Teine asi, mida juustuentusiastid soovivad, et inimesed teaksid: kuigi poes müüakse lademetes erinevat riivjuustu, tasuks sellest kaarega mööda käia ja eelistada siiski tükina müüdavat juustu ning seda siis kodus ise (õigel viisil) riivida. Nimelt kaotab riivitud juust pakituna seistes väga suure osa oma maitseomadustest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles