Perele suuremat kodu otsijad võivad teha 200 000-eurose vea

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus.
Uusarendus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Paljud suurt perekodu otsivad pered ei mõtle enne ostu oma vajadusi piisavalt läbi ja võivad teha ühe väga kalli vea.

Nordic Brokersi ettevõtte kinnisvarakonsultant Kristel Rääk räägib, et paljud inimesed, kes otsivad suurt ja kallist perekorterit, ei mõtle oma vajadusi enne ostu piisavalt läbi ja teevad sellega potentsiaalselt väga kalli vea.

«Üks olulisematest mõõdupuudest kodu valmimisel on loomulikult hind. Kesklinna neljatoaliste korterite hulgas on kõige soodsamad pakkumised koos parkimiskoha ning panipaigaga alates 200 000 eurost. Rohelistes linnaosades nagu Mustamäe ja Haabersti jäävad keskmise neljatoalise korteri hinnad 150 000 – 220 000 euro vahemikku. Ridaelamubokside hinnad äärelinnas on keskmiselt 15 protsenti enam kui neljatoalise korteri eest, 180 000 kuni 250 000 eurot,» rääkis Rääk.

Kristel Rääk'i sõnul ongi peamine viga, et ostetakse perele ridaelamu asemel korter ja vastupidi. «Korteri kasuks räägib veidi soodsam ostuhind ja madalamad kommunaalkulud ning mugavus teatrisse või restorani jalutada. Samuti ei pea korteri juures muru niitma või lund rookima,» lisas Rääk.

«Ridaelamute veidi kõrgema hinna kasuks räägib ruumirikkus: vähemalt 100 ruutmeetrit pinda, sealhulgas kolm-neli magamistuba, saun ning soodsamad parkimisvõimalused. Ridaelamu kindel pluss eriti perele on isiklik muruplats, kus lapsed ja lemmikloomad saavad segamatult mängida ning võimalus ühiselt ka näiteks grillida,» ütles Rääk.

«Lastega peredel on üldjuhul äärelinna ridaelamusse kolimine igati turvalisem ja mõistlikum valik. Need pered, kes kalli kesklinna korteri ostavad, pigem üritavad seda ikkagi hiljem müüa, et ridaelamusse või majja kolida,» lisas Rääk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles