Aastakümneid uksestopperina kasutusel olnud kivimürakas osutus hinnaliseks taevakiviks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Uwe Dlouhy Dr. / PantherMedia / Uwe Dlouhy Dr./ Scanpix

Ameerika mehe õnnetund on tulnud – taluniku õuel laiutas aastaid hinnaline meteoriit, mille väärtuseks on hindavad teadlased veidi enam kui 87 000 eurot. 

Michigani osariigis elav talunik ei suuda oma õnne uskuda. Mehe kodus aastaid uksestopperina kasutusel olnud kivimürakas varjas endas kõik need aastad üht kosmilist saladust – tegu on nimelt 1930. aastatel maapinnale langenud meteoriidiga.

Anonüümseks jääda soovinud taluomanik sai kallihinnalise meteoriidi talukompleksi ostuga kaasa, vahendab countryliving.com. 1988. aastal farmi soetanud mehe sõnul olevat selle eelmine omanik poole sõnaga meteoriidisadu küll puudutanud, ent mees ei hakanud seda toona tõepähe võtma.

Nüüd, mitukümmend aastat hiljem, on praktilist eesmärki täitnud kivimüraka saladus päevavalgel – Central Michigan ülikooli teadlaste sõnul on tegemist koguni suuruselt kuuenda riigis leitud meteoriidiga, mille väärtuseks hinnatakse 87 056 eurot.

«Ma võin kohe ära öelda, et see on midagi ainulaadselt erilist. See on kõige väärtuslikum meteoriit, nii rahaliselt kui teadusalaselt, mida ma eales näinud olen,» ütles ülikooli professor Monaliza Sirbescu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles