Fotod: endises aidahoones ootab elanikke sisearhitekti eestvedamisel valminud pärl

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Saue vallas ootab uut majarahvast üks tõeliselt ainulaadne korter.

Laitse lossist vaid jalutuskäigu kaugusel asub 1949. aastal kerkinud aidahoone. Rekonstrueeritud hoonest leiab tänasel päeval kaheksa korterit, millest üks ootab toredat pererahvast, kellega kodusoojust jagada.

Foto: KV.EE

Sisearhitekt Tiina Tengi ning pererahva koostöös valminud korter võlub oma asukoha, omapärase ajaloo ning ainulaadse arhitektuuriga. Pilkupüüdev pesa, üldpinnaga 129,9 ruutmeetrit, teeb silmale pai ning hingele rõõmu. 

Foto: KV.EE

Siseruumides domineerib naturaalne kivi ja paks puit. Põrandalauad on kohati lausa poole meetri laiused. Viimistletud puit harmoneerub imetabaselt mõnevõrra robustse paekiviga.

Foto: KV.EE

Korter oli algselt planeeritud kolmetoalisena, ent ehitati omaniku soovide kohaselt avaraks kahetoaliseks korteriks ümber. Ainulaadses pesapaigas on kõik eluks vajalik juba olemas ning ka hingematvad vaated Laitse lossipargile on aastaringselt garanteeritud.

Huvi korral uuri SIIT veidi lisaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles