Statistika: vaid pooled eluasemelaenu võtjatest on end terviseriskide vastu kindlustanud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB.
SEB. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

SEB värskest kindlustusanalüüsist selgub, et vaid pooled SEB eluasemelaenu klientidest on end kindlustanud raske tervisekahjustuse, ajutise töövõimetuse, töökaotuse või surma riski vastu, mistõttu võib riski realiseerumisel ohtu sattuda klientide võimekus võetud laenukohustusi täita. 

Enamik kindlustuse sõlmijatest teeb kindlustuslepingu koheselt laenu võtmise käigus. Vaid üks protsent laenuvõtjatest teeb seda hiljem. Paljudel juhtudel otsustakse aga kindlustusest lausa loobuda.

Kuigi inimesed mõtlevad üha enam oma lähedaste majandusliku kindlustunde peale ja et laenuga soetatud kodu jääks neile alles ka siis, kui laenuvõtjaga midagi juhtuma peaks, on oma isikliku elu kindlustamine paljudele jaoks jätkuvalt teisejärguline küsimus.

«Saame endiselt väita, et autode ja vara kindlustamist tähtsustatakse elu ja tervise kindlustamisest enam, see võiks pigem vastupidi olla,» ütles SEB elu- ja pensionikindlustuse juhatuse esimees Indrek Holst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles