Avatud planeeringuga köökidest tüdinud inimesed on leidnud huvitava lahenduse

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: cotemaison.fr

Avatud planeeringuga köökide aeg näib olevat ümber saamas: ka kodudes, kus köögid on siiani elutoa ühes nurgas, leitakse võimalusi nende kahe ruumi teineteisest eraldamiseks.

Praegu kulutulena üle maailma leviv menukaim lahendus on köögi eraldamine klaaspaneelseintega, vahendab köögiportaal The Kitchn. See tähendab, et köögi ja elutoa vahele paigaldatakse kergvahesein, mille alumine osa on näiteks puitpaneelidest ja ülemine osa klaasist.

See on paljudel juhutudel parim võimalik lahendus, sest ei teki probleemi sellega, kuidas kööki valgustada juhul, kui see asub seinas, kus akent ei ole. 

Mis sellise asja mõte on? Inimesed on tüdinud elukorraldusest, kus söögitegemine asub sisuliselt keset elutuba ja piir nende kahe iseloomult siiski küllalt erineva ala vahel on olematu.

Probleem ei ole nii tugev suurte elupindade puhul, kus köök jääb sisuliselt siiski eraldatud ruumiossa või -soppi, peamiselt puudutab see konkreetselt säärast ruumiplaneeringut, kus kööginurk on elutoa ühe seina ääres.

Tõsi, tõenäoliselt muuadb see elutoa pisut pisemaks, kuid eraldatus, mida vaheseina ehitamine pakub, on kõigi lahendust praktiseerinute hinnangul seda väärt.

Vaata rohkem klaasseinalahendusi SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles