Paljud majaomanikud unustavad tegemata väga olulise sügistöö

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja tuleb sügisel korralikult talvevalmis seada.
Maja tuleb sügisel korralikult talvevalmis seada. Foto: Sabine Held / PantherMedia / Scanpix

Sügisel peaks korralik majaomanik oma kodu väljaspoolt kriitilise pilguga üle vaatama, kuid tihti unustatakse üks oluline töö.

Kindlasti tuleks enne talve saabumist ja eriti lehtede langemise ajal regulaarselt puhastada vihmaveerenne, vahendab Family Handyman. Tegemist on tööga, mille tegemise vajalikkust alailma korrutatakse, kuid inimesed kipuvad arvama, et puhastamise tegemata jätmise ainus tagajärg on ummistunud rennid. 

See pole aga tõsi. Kui vihmaveerenn puhastamata jätta, jäätub miinuskraadide saabumisega kogu see märg mass rennis korralikuks kamakaks, mis hakkab renne lõhkuma ja võib lõpuks, kui jäämass liiga suureks muutub, ka katust purustama hakata. 

Teine puhastamata rennide probleem on tuleohtlikkus. Renni langenud lehed, oksad ja muu sodi muutub kuivades väga kergesti süttivaks materjaliks ja piisab vaid ühest juhuslikust sädemest, et renni sisu põlema süüdata. Sellise tulekahju puhul pole aga kahtlustki, et kannatada saab ka maja. 

Seetõttu ei tohiks renni puhastamisesse kindlasti suhtuda hooletult. Lehtede langemise ajal tuleks ülesannet korrata vähemasti paar korda kuus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles