Hügieeniekspert paneb südamele: koristusvahendeid ja rõivaid ei tohiks ühte patta panna

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hügieeniekspert annab nõu.
Hügieeniekspert annab nõu. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Craig Robinson/ Scanpix

Hügieeniekspert Lisa Ackerley jagab õpetussõnu, kuidas korrektselt pesu pesta.

Hügieeniekspert Lisa Ackerley kutsub inimesi üles ettevaatlikkusele - koristamiseks mõeldud tarvikud ja vahendid võivad inimese tervisele karuteene teha.

«Bakteritest tulvil lapid pöörlevad masinas ringi ja paiskavad pisikuid meie rõivastele, luues justkui omatte «bakterisupi», rääkis Ackerley väljaandele apartmenttherapy.com. Eksperdi sõnul on määrdunud rätikute ja lapikeste kõrval suureks murekohaks ka inimeste aluspesu. Alusrõivad võivad nimelt olla koduks ligikaudu 100 miljonile haigusetekitajale, eesotsas agressiivse kolibakteriga. 

Ackerley soovitab võimaluse korral oma pesukorrad grupeerida - määrdunud ning kõrgema riskiga esemed tuleks seega igapäeva rõivastest eraldi pesta. Eksperdi sõnul peseb enamus inimesi oma pesu kas külmas või leiges vees, mis hävitab vaid ligi 80 protsenti esemetel olevatest mikroobidest.​ Hügieeni ja tervise seisukohast on aga mõttekas valida pesumasina kõrgeim lubatud pesemistemperatuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles