Tormiaja meelespea: kuidas kodu tormi eest kaitsta?

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torm Pärnus, mahakukkunud puu
Torm Pärnus, mahakukkunud puu Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti üle on võimust võtnud korralik sügistorm. Kordame sel puhul üle, mida kindlasti tormiga kodus tegema peaks ja mida mingil juhul teha ei tohiks.

Selleks, et rajud tormiilmad kõige väiksemate kahjudega üle elada, tee nii:

  • Kinnita aias kõik lahtised esemed, mis võivad kergesti tuule alla võtta. Kindlasti tasuks üle vaadata kasvuhoone - neid kipuvad tormituuled eriti sageli lennutama.
  • Kui elekter peaks ära minema, eelista kindlasti küünaldele taskulampe. Need on märksa ohutumad, puudub tulekahju tekkimise risk. 
  • Pane toas korralikult kinni kõik aknad, uksed ja luugid, et tuuleiil neid lahti ei murraks. Kindlasti tasuks üle vaadata katuseluugid: kui tuul pääseb katuse alla, võib see halvimal juhul katuse maha tõmmata.
  • Elektrikatkestuse ajal püüa vältida külmiku sügavkülma avamist, kui sul seal olulisi talvevarusid sees on. Nii püsib sügavkülm võimalikult kaua külmana.
  • Kindlasti jäta ära kõik õues planeeritud toimingud: ka lemmikloomadega ei maksa harjumuspäraseid jalutuskäike ette võtta, piisab lühikesest õueskäigust.
  • Tingimata tuleks vältida autosõitu.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles