Tartu kesklinnas algab Tähepargi arendusprojekti teise etapi ehitus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähepargi arendusprojekt.
Tähepargi arendusprojekt. Foto: Merko Ehitus Eesti

Tähepargi kodude nime all kerkib Tartu kesklinna Tähe, Pargi ja Päeva tänavate vahele kokku seitse uut kortermaja, neist viimase kolme ehitus algab juba sellel nädalal.

Tähepargi kodud asuvad Tartu kesklinnas lühikese jalutuskäigu kaugusel Tartu linnasüdamest. Need on kodud, kus kõik vajalik asub mugavalt lähedal – kaubandus-, spordi- ja meelelahutuskeskused, koolid ja lasteaiad. Koos kortermajade valmimisega rajatakse Tähepargi elukvartalisse lisaks ka haljastatud sisehoov ja õuepaviljon.

«Tähepargi piirkond saab olema kui rohelusse peitunud linnaoaas, kus linnamugavuste lähedus tagab moodsa ja linliku elu, samas paneb kodumaja ümbritsev rahulik õhkkond unustama, et asud Tartu linnasüdames,» rääkis Merko Ehitus Eesti Lõuna-Eesti osakonna juhataja Juhan Varik.

Krundil säilitatakse suured pargipuud ning istutatakse lisaks puid ja ilupõõsaid. Tähe tänava äärde rajatakse ligi 2100 ruutmeetrine pargiala, kust leiab mänguväljakud, kõnniteed, istumisalad, astmestikud ja lillepeenrad. Tulevikus hakkab pargiala eest hoolt kandma Tartu linn.

Tähepargi arendusprojekt.
Tähepargi arendusprojekt. Foto: Merko Ehitus Eesti

Tähepargi kodude teises etapis valmivad arhitekt Anu Tammemägi loodud kahekorruseline ja kaks kolmekorruselist privaatset kortermaja. Majades on 6–7 korterit, kolmekorruselistes elamutes ka lift. B-energiaklassi ja viilkatusega hoonete viimase korruse korterites on kõrged kaldlaed, mis lisavad eluruumidele avarust ja omanäolisust.  

Põhjamaine lähenemine

Tähepargi kodude kujundamisel on arvestatud kaasaegse põhjamaise elustiiliga. Läbimõeldud planeeringutega korterid on ruumi- ja valgusküllased, maju ümbritsevat linnapargi rohelust saab nautida nii läbi suurte akende kui ka klaasitud rõdudelt ja ruumiküllastelt terrassidelt. Elukvartali parkimine on viidud maa alla, jättes hoonete ümbrusesse rohkem rohelust ja avarust.

Korterite siseviimistluspaketid on välja töötatud koostöös sisearhitektide Eerik Olle ja Ahti Peetersooga ning neis kohtuvad kesklinna modernsus ja Karlova puitvillade ajalooline hõng. Kahe- kuni neljatoaliste korterite suurus jääb vahemikku 39–107 ruutmeetrit ja ruutmeetri hind vahemikku 2750–3300 eurot.

Tähepargi elukvartali esimese nelja kortermaja ehitus algas varakevadel ja tänaseks on majade karbid saavutanud oma mahud. Täna algas korterite müük Päeva 5, Pargi 13 ja Pargi 15 majades, mille valmimine on planeeritud 2019. aasta sügisesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles