Aastaid omavalitsust maja varitseva ohu eest hoiatanud naine jäi koduta

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Naine, kes käis aastaid omavalitsusele rääkimas, et linna maal asuv ohtlik puu kohe-kohe tema majale kukub, ei saanud abi ja jäi hiljutise tormi käigus kodust ilma, kui puu lõpuks murduski.

38-aastane briti pereema Sandra Coomber oli oma 15-aastase tütrega parajasti kodus, kui väljas möllav torm lõpuks aastaid mureks olnud puust jagu sai ja selle majale kukutas, vahendab Daily Mail. 

Puu tungis Bournemouthi kortermaja elutuppa ajal, kui ema ja laps õnneks teises toas viibisid. Paraku jäi õnnetuse tagajärjel lakke korralik auk. Tuba vajus täis katusekive, oksi ja lehti.

«Me hakkasime juba magama minema, kui järsku tohutu pauk käis. Tulime magamistubadest välja ja nägime elutoast tõusvat tolmupilve,» räägib Coomber.

Siis avastasid ema ja tütar puu tekitatud kahjude ulatuse.

Pere koliti korterist välja ja naasta võivad nad kõige varem viie nädala pärast. Coomber on linnavalitsuse peale tohutult vihane, sest kõnealuse puu kohta on ta sinna viimase kümne aasta jooksul mitu kaebust teinud.

«See puu oli aastaid ohtlik. Pool sellest oli täiesti surnud juba siis, kui siia kolisime,» räägib ta. Tema sõnul olid ka teised sama maja elanikud puu kohta korduvalt märkusi teinud.

Maja haldav ettevõte süüd enda peale ette võtta ei taha: nad viitavad, et puu ei kasvanud nende maal ja seega ei saanud nad seda maha võtta. Ettevõtte väitega, et nendeni pole ühtki kaebust jõudnud, ei taha majaelanikud kuidagi nõustuda: kaebusi on tehtud nii ettevõttele kui linnale.

Linn väidab aga, et puu asub majahalduri maal. Hetkel pole keegi vastust võtta tahtnud ja pole teada, kuidas olukord laheneb.

Vaata rohkem SIIT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles