Kõnevõimetu poisiklutt sai tänu vangidele unistuste aia

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Artriiti põdevale šoti pereisale tõttas appi trobikond süüdimõistetuid, kes ühiskondlikult kasuliku töö raames mehe kõnevõimetule pojale uhiuue aia meisterdasid.

42-aastane Stephen Girvan, nagu iga teineg8i lapsevanem, soovis oma maimule ohutut elu- ja mängukeskkonda. Liigesepõletiku tõttu töövõimetuks kuulutatud mehel ei olnud paraku piisavalt sukasääreraha, millega tasuda haljastustööliste või aiaarhitektide töö ja vaev. 

«Ma tahtsin Cameronile veidi mänguruumi teha. Ta on minu maailm ja ma tahan talle vaid parimat,» märkis Girvan väljaandele thescottishsun.co.uk. Linnaametnikega ühendust võtnud üksikisale saadeti seega appi kuus süüdimõistetut, kes mõne lühikese tunniga märkimisväärse töö ära tegid. 

Kaheaastane Cameron saab nüüd lustida tagaaias, mis on täis põnevust, rõõmu, ent mis kõige tähtsam - turvalisust. 

«Muutus on uskumatu. Cameron oli vaimustuses, kui seda esimest korda nägi. Poisi silmad hakkasid särama ja ta oli tõesti õnnelik,» lisas Girvan.

Kinnimõistetud ehitasid Girvinitele uue aia, paigaldasid värske murukatte, meisterdasid väikese jalgpalliväljaku ning hoolitsesid ka tagaaia haljastuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles