Tõhus koitõrjevahend, mis aitab tüütutele tiivulistele tuule alla teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võitlus riidekoidega.
Võitlus riidekoidega. Foto: JCB Prod / PantherMedia / JCB Prod/ Scanpix

Keratiinihimulised riidekoid leiavad inimese hooletuse ja ettevaatamatuse tõttu oma tee majapidamistesse tagasi - ehk aitab üks kaaslane toidulaualt tüütud putukad eemal hoida.

Riidekoidest vabanemine on üks tüütu protsess, mille käigus tuleb mitte ainult riidekapis, vaid terves majapidamises inventuur teha. Koidele sobib enam-vähem kõik, mis sisaldab keratiini, neist ei jää puremata ka puuvillane ja linane riie. 

Koidest puutumata jäänud rõivaid on õnneks võimalik veel halvimast säästa, vahendab liverpoolecho.co.uk. Tülikad toakaaslased ei talu nimelt vängeid lõhnu, eesotsas lavendli, rosmariini, sidruni ja mitmete teiste eeterlike õlidega.

Eelnevalt mainitu hoiab küll pealetükkivad tiivulised mõnda aega eemal, ent ei välista nende tagasitulekut. Koidele teeb tuule alla hoopis käputäis värsket piparmünti. Samuti on abi sellest, kui panna riiulisse riiete vahele kas kuivatatud piparmündilehti või piparmündiõli. 

Proovi järele!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles