Kinnisvara müük on kui matemaatiline valem, milles on muutujaid rohkem kui üks

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Kinnisvara müües on rohkelt tegureid, mis võivad ostuprotsessi kas ühes või teises suunas liigutada.

Kuidas kinnisvara esitleda? Millist infot jagada? Kuidas leida õige sihtgrupp? Kuidas pildistada või luua visuaali? Mis on kinnisvara tegelik väärtus? Need on vaid käputäis küsimustest, millele saavad vastata vaid kinnisvaraturul aktiivsed inimesed.

Eelpool nimetatud ja teatud osas ka nimetamata küsimused on Domus Kinnisvara nooremkonsultant Mai Sakki sõnul otseses seoses sellega, kui kaua võtab aega kinnisvara müük. Inimesed on tihtipeale arvamusel, et asukoht ja hind on põhilisteks argumentideks, mis aitavad kinnisvara kiirelt realiseerida. Selles on loomulikult oma tõetera sees, ent paljudel juhtudel jääb ostuotsus ikkagi emotsioonide taha.

«Omaniku aspektist mõistan, et «selle seina ju ehitasin ma oma kätega!» õigustaks nagu kahetuhande euro lisamist kodu hinnale, mille hinnakujundus on tehtud sarnaste internetikuulutuste põhjal,» tõdes Sakk. Ostja kõrvu selline reklaam ja hinnavalik paraku liikuma ei pane.

Sakk leiab, et spekulatsioon kinnisvara müügiaja suhtes on üks tänamatu töö ning peaasjalikku vastust ei suudaks arvatavasti mitte keegi anda. «Võib väita, et kinnisvara müügiprotsess on kui matemaatiline valem, milles on pidevaid muutujaid rohkem kui üks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles