Enamik inimesi ei oska küünalt õigesti kustutada (1)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pexels.com

Sügisene küünalde põletamise hooaeg jõuab tasapisi kätte. Selgub aga, et enamik inimesi ei oska oma hoolega valitud küünaldega õigesti ümber käia.

Kallihinnalised (lõhna)küünlad on üha suurem trend. Neid valitakse hoolega, need sageli osa sisekujundusest. ApartmentTherapy kirjutab aga, et paljud ei oska tegelikult küünlaid õigesti kustutada, rikkudes sellega kõik oma küünalde head omadused.

Suur viga, mida tehakse, on küünla puhudes kustutamine. Kui arvasid, et spetsiaalsed küünlakustutajad on lihtsalt üks turundustrikk, siis see pole sugugi nii. Küünalt ei tohi puhudes kustutada, sest nii tekib must tuhk, mis takerdub vedelasse küünlavahasse ja hakkab eraldama vastikut kärsahaisu, kui järgmisel korral küünla süütad. Seega on küünal rikutud.

Kui sa ei taha osta spetsiaalset küünlakustutajat, tuleks küünalt kustutada nii, et võtad leegilt hapniku - see tähendab, et küünal tuleb katta kaanega. Nii mõnelgi klaasanumas küünlal on klaasist kaas juba kaasas - leegi kustutamiseks see mõeldud ongi.

Selleks, et küünal tahmama ei hakkaks, tuleb küünla tahti hoida kogu aeg mõistlikus pikkuses. Tihti kipub see liiga pikaks venima, siis on hea seda kääridega kärpida. Tahi pikkus võiks olla maksimaalselt paar millimeetrit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles